推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-2-11 10:15 發表

人人生日後三日就係情人節
係呀 話咁快 情人節

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-2-14 04:04 發表

在下而家講緊H係鬼佬情人節,我哋H有元宵(上完,正月十五),(又有三月初一至初三,清明), (更有七夕七月初七,乞巧節),咁多個都唔知邊個最正宗,在下就選乞巧節,為中國情人節。唔知位網友 ...
係呀 應該 正月十五 七月初七 係牛郎織女

祝各位 元宵節快樂 團團圓圓

引用:
原帖由 藍蝶 於 2019-2-21 21:05 發表
元宵節,吃湯圓,人團圓。
團團圓圓,平平安安!
大家咁話 嗰日 我冇食湯圓

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-3-4 07:13 發表

唔食湯圓冇問題,最緊要係其他嘢食得同埋瞓得,身體精神好就{。
冇錯 身體健康 最緊要

引用:
原帖由 藍蝶 於 2019-3-5 21:46 發表
其他日子都可以食,我間唔中就去食下。
咁又係 其實 我好耐 冇食湯圓

引用:
原帖由 藍蝶 於 2019-5-5 15:46 發表
開始榴槤飄香,仍未食,期待中。
後記:昨日終於食咗,有滿足感。
榴槤 正 我都食咗榴槤 但 唔食太多

祝 各位 佛誕 & 母親節 快樂
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 藍蝶 於 2019-5-15 10:57 發表

我要忍下口,不能吃太多。
同妳一樣 唔可以 食太多

引用:
原帖由 藍蝶 於 2019-5-15 11:00 發表

好漂亮的蛋糕
很快又到端午節,各種各類的糭子,又會吃到肚滿腸肥
多謝
6月7日 星期五 係端午節

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-5-31 09:46 發表

在下估而家H後生男女,可能有部分唔知端午節H來歷。
現在 後生男女 唔好講話 唔知 端午節H來歷 其他 中國節日 都未必知

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-6-3 06:34 發表

宜家啲後生仔女,知唔知拜七姊(七巧節)係乜嘢,在下估十個有七至八個唔識,甚至唔知。
誇張啲講 可能 問10個 11個 都唔知 七姊(七巧節)係乜嘢  
西方 會清楚啲

引用:
原帖由 藍蝶 於 2019-6-3 16:18 發表

情人節、萬聖節就多數都知
打錯字 應該 係清楚啲
還有 元旦 復活節 聖誕節

引用:
原帖由 藍蝶 於 2019-6-4 14:07 發表

最清楚乜節物節多數都不用上班上學去
冇錯 好耐之前 電視台 訪問 路人 今日 係乜嘢 日子 對方 唔知 乜嘢節日

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。