推介:| 學英文 | 嬰兒用品沙田 | cocoonababy | 培訓導師 | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

港漫討論區

港漫討論區

希望大家集中在這裡討論港漫!

今期鐵將鎖住赤殺王個鎖好似化學咗D喎!
早有辦法攻入去,點解一開始唔直接攻入去?使鬼咁大費周章!

今期邪神傳劇透黑龍傳,好似白仇復活後黑化變大奸角!

我怕黑龍傳又9唔搭8打外星人!
引用:
原帖由 冰河 於 2012-3-2 19:35 發表

The Flying Finn

引用:
原帖由 冰河 於 2012-3-2 19:35 發表

有啲擔心福龍本鐵將,個故事、進度同舊版一樣,只是畫工比之前更精細。
新鮮感欠奉,在此經濟環境下,睇過舊版的再買只是因為情意結,銷量如何令人懷疑。

如果想賣的好,福龍真的要俾啲新意同驚喜出來,得啲畫靚唔夠的!

大家睇睇龍虎門就知道,故事唔得,即使啲畫靚過舊時亦都冇用。
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

玉記下星期開始加價一蚊,你搞好尐本書先講加價啦!

以現時玉記啲書的質量,加價只會趕客。

今期鐵將又俾佢解釋到點解唔強攻大牢,我都接受這個解釋。

天子8就算宣傳點勁,但係自從黃生腰斬天子6和7後,我已經對天子系列死心了!再唔會俾錢買天子傳奇了!

依家只有劍橋本九龍城寨同鄭建和本封神紀有令我追看的衝動。
肥佬黃啲書,唉~~~~~~~~~~~~~~~~

福龍本鐵將都OK的,但新瓶舊酒,吸引力差咗啲。

没有大陆的吗。上面的文字看不懂
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2012-3-29 15:33
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2012-3-29 15:33
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2012-3-29 15:33

封神都要加價了,不過我都會繼續支持

繼玉記後,其他漫畫公司陸續加價到15蚊咯!

港漫都有D唔錯嫁

好耐之前 睇過本   幾好睇下

今期福龍話會喺故事上加啲新元素,期待中。

今期龍虎門思覺失調?
中段:阿柴被邪神重擊、生死未卜....
專欄:小虎已經出手殺左阿柴,殺兄弟將會一生內疚....
讀者來信:阿柴梗係會幫手打羅剎教啦,到時你就知會唔會提升功力....

死啦,睇咗最近兩期新龍,完全俾唔到想追看的意欲。
難道現在連對龍虎門的情意結亦沒有了?

火雲邪神嗰邊仲差,唔睇完全沒損失!

目前仍俾到我最看感覺的書就只有劍橋本《城寨》同和仔本《封神》。
福龍本《鐵將》仍有一定客觀性。

至於老黃啲書.......依然嗰句唔睇冇損失!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-4-22 13:53 發表
火雲邪神嗰邊仲差,唔睇完全沒損失!
我反而覺得邪神好睇過新龍,尤其是打鬥方面。

引用:
原帖由 冰河 於 2012-4-22 17:28 發表

我反而覺得邪神好睇過新龍,尤其是打鬥方面。
但邪神啲功夫設定以及超出內功的原理,加入科學和神化元素,已經無法與龍虎門方面接軌。

再者,在邪神堣O量已經代表一切,開始步入龍珠後期打鬥方式。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-4-23 17:33 發表

但邪神啲功夫設定以及超出內功的原理,加入科學和神化元素,已經無法與龍虎門方面接軌。

再者,在邪神堣O量已經代表一切,開始步入龍珠後期打鬥方式。
我哋尐年年18歲後生仔就係喜歡看這些!

現在只睇封神、鐵將同天子8

繼邪神傳後,玉記會出黑龍傳。
希望可以回歸現實,不要再像邪神傳般出現龍珠式的打鬥。

俾石黑龍傳個廣告嚇嚫!

黑龍條疤痕同2012世界末日有關,白仇7.1拐咗特首....

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 魯魯修 於 2012-5-10 21:06 發表
俾石黑龍傳個廣告嚇嚫!

黑龍條疤痕同2012世界末日有關,白仇7.1拐咗特首....
唔係化?黑龍條嘢同世界末日有關?思覺失調咋?

白仇7.1拐特首,我都想白仇拐咗他曾特首仲雞姦埋佢,但.....白仇唔係已經攞咗飯盒咩?嘩!好猛呀!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-5-11 13:15 發表

唔係化?黑龍條嘢同世界末日有關?思覺失調咋?

白仇7.1拐特首,我都想白仇拐咗他曾特首仲雞姦埋佢,但.....白仇唔係已經攞咗飯盒咩?嘩!好猛呀!
白仇一早在正傳吐咗便當啦!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。