推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

好耐唔見

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2019-2-6 18:48 發表
恭喜發財, 事事如意 !

謝謝大版主!適逢豬年,在下謹祝閣下 珠璧聯輝。
山旮旯

同大家玩吓成語版數學題。

加數運算 ( )言為定+( )鳴驚人= ( )全其美。  ( )親不認+ ( )觸即= ( )竅生煙。

減數運算 ( )彩繽紛--( )呼百應= ( )海升平。 ( )全十美--( )手八腳=( )顧茅廬。

乘數運算 ( )裡挑一x ( )百川歸海= ( )籟俱寂。

除數運算  ( )壽無彊-:-( ) 思不解= ( )折不撓。

如果大家覺得好玩,出吓聲再玩多幾條。
山旮旯

早晨 到此一遊

引用:
原帖由 扒扒 於 2019-3-3 08:45 發表
早晨 到此一遊
非常歡迎閣下嚟呢道,以後得閒請多啲嚟。
山旮旯

我自己嗰度都好少到,呢到就真系偶然一到。

引用:
原帖由 藍蝶 於 2019-3-5 21:50 發表
我自己嗰度都好少到,呢到就真系偶然一到。
得見閣下百忙蒞臨,真的使在下喜出望外。除再三感謝外,不知該再說些什麼辭語。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-3-4 07:05 發表

非常歡迎閣下嚟呢道,以後得閒請多啲嚟。
好呀 多謝

引用:
原帖由 扒扒 於 2019-3-16 14:33 發表
好呀 多謝
聽聞近日香港流感,使有些幼稚園暫停上課。請閣下多多保重。

相關搜索目錄: 幼稚園
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-3-18 00:57 發表

聽聞近日香港流感,使有些幼稚園暫停上課。請閣下多多保重。
係農曆新年前
知道 多謝關心

相關搜索目錄: 幼稚園

引用:
原帖由 扒扒 於 2019-3-18 14:48 發表
係農曆新年前
知道 多謝關心
身體健康,行得、食得、瞓得平安是福。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-3-19 09:52 發表

身體健康,行得、食得、瞓得平安是福。
有位網友 (唔係 依個谷) 除咗 行得、食得、瞓得 還要 痀得

引用:
原帖由 扒扒 於 2019-3-20 08:33 發表
有位網友 (唔係 依個谷) 除咗 行得、食得、瞓得 還要 痀得
在下同意食得就要正常嘅疴得,如果食得唔正常疴得,要揾醫生睇吓至得。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-3-21 05:13 發表

在下同意食得就要正常H跼o,如果食得唔正常跼o,要揾醫生睇鵀亃o。
冇錯 到時 要搵醫生 睇睇

引用:
原帖由 扒扒 於 2019-3-23 08:50 發表
冇錯 到時 要搵醫生 睇睇
在下會先多喝些開水,天天多吃點水果和蔬菜,看有沒有改良。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-3-26 01:05 發表

在下會先多喝些開水,天天多吃點水果和蔬菜,看有沒有改良。
我係飲 好多水 水果和蔬菜 都有食

引用:
原帖由 扒扒 於 2019-3-26 08:26 發表
我係飲 好多水 水果和蔬菜 都有食
認真有益!啱哂!!
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-3-28 03:29 發表

認真有益!啱哂!!
我好多年 都有食 蔬菜和蔬果
朋友們 笑我 係水桶 尤其是 係夏天 飲好多水

同啲朋友飲茶,天南地北,講乜都冇所謂,如果教人嘅話,請佢睇多啲衛生常識書

相關搜索目錄:
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-4-1 06:37 發表
同啲朋友飲茶,天南地北,講乜都冇所謂,如果教人H話,請佢睇多啲衛生常識書
3幾年 甚少 同朋友 飲茶
對方 講衛生 叻過我

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 扒扒 於 2019-4-2 08:32 發表
3幾年 甚少 同朋友 飲茶
對方 講衛生 叻過我
朋友講嘢各有唔同嘅話題,好似同埋係布料,顏色都有紅、黄、藍、白、黑.....各色,各有各鐘意。我哋有句; 酒逢知己千杯少,話不投機半句多。

相關搜索目錄:
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-4-3 03:47 發表

朋友講嘢各有唔同H話題,好似同埋係布料,顏色都有紅、黄、藍、白、黑.....各色,各有各鐘意。我哋有句; 酒逢知己千杯少,話不投機半句多。
冇錯 啱傾 有好多話題 唔啱傾 半句 都嫌多
某啲朋友 識好年 覺得 傾傾 唔啋我 甚至嬲咗我 我心諗 萛啦 緣盡 我亦唔問 乜嘢事 亦唔搵對方 費事 唔開心

我哋有句俗語; (曹操都有知心友,關公都有對頭人)。冇所謂,啱就傾多两句,唔啱就講句都無謂。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-4-7 09:20 發表
我哋有句俗語; (曹操都有知心友,關公都有對頭人)。冇所謂,啱就傾多两句,唔啱就講句都無謂。
冇錯 我預到 太多 依啲人 現在 我落得清靜

引用:
原帖由 扒扒 於 2019-4-8 08:33 發表
冇錯 我預到 太多 依啲人 現在 我落得清靜
做人要拎得起放得下,放下就自在。
山旮旯

引用:
原帖由 81tkhk 於 2019-4-11 09:24 發表

做人要拎得起放得下,放下就自在。
多年前 後生 未必得 現在 過一陣 可以

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。